A Fishkeeping forum. FishKeepingBanter.com

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » FishKeepingBanter.com forum » rec.aquaria.freshwater » Cichlids
Site Map Home Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Hydor Canister Filter



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old August 20th 03, 01:07 PM
Alicia
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Hydor Canister Filter

Hi to everyone,
I was wondering if I might ask a question of you friendly and knowledgeable
people. :-)

We purchased a hydor prime 20 canister filter a couple of months ago. We
were told that it was an excellent filter and that the shop had never
received any complaints about it. We put it on a 4ft x 2ft x 18" fish tank
which contains 3 uarus, 6 discus of varing sizes, a couple of bristlenose
catties and 2 archerfish....yeah, I know....what the...archerfish in with
the americans...lol. (They all get on famously)

Anyway, the filter right from the beginning didn't have a very strong flow
like the eheim or the fluvals, but that wasn't the problem. Problem is that
after every 2 to 3 days, the filter would just stop working....there was
sound but no flow....and it would stay like that till we pulled the filter
apart and checked it.....it was never very dirty....in fact, hardly at all.

So, can anyone of you lovely ppl please help me out with an answer to what
the problem may be....other than it appears to have been an expensive waste
of money? My thought was that maybe the impeller was faulty, but not sure
since there was still sound and vibration. We double checked every hose and
connection and couldn't find the cause....so I am hoping that someone here
can help us.

Thanx in advance,
Alicia


  #2  
Old August 21st 03, 02:04 AM
jcmcintyre
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Hydor Canister Filter

Is is primed with water ? Some canisters wont pump , unless there is enough
water to start the system , my Fluvals like that .



"Alicia" wrote in message
...
Hi to everyone,
I was wondering if I might ask a question of you friendly and

knowledgeable
people. :-)

We purchased a hydor prime 20 canister filter a couple of months ago. We
were told that it was an excellent filter and that the shop had never
received any complaints about it. We put it on a 4ft x 2ft x 18" fish

tank
which contains 3 uarus, 6 discus of varing sizes, a couple of bristlenose
catties and 2 archerfish....yeah, I know....what the...archerfish in with
the americans...lol. (They all get on famously)

Anyway, the filter right from the beginning didn't have a very strong flow
like the eheim or the fluvals, but that wasn't the problem. Problem is

that
after every 2 to 3 days, the filter would just stop working....there was
sound but no flow....and it would stay like that till we pulled the filter
apart and checked it.....it was never very dirty....in fact, hardly at

all.

So, can anyone of you lovely ppl please help me out with an answer to what
the problem may be....other than it appears to have been an expensive

waste
of money? My thought was that maybe the impeller was faulty, but not sure
since there was still sound and vibration. We double checked every hose

and
connection and couldn't find the cause....so I am hoping that someone here
can help us.

Thanx in advance,
Alicia




  #3  
Old August 22nd 03, 12:08 PM
Alicia
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Hydor Canister Filter

yeah it is....like I said...it works fine for a couple of days, then
stops.....we are baffled.
Alicia



"jcmcintyre" wrote in message
...
Is is primed with water ? Some canisters wont pump , unless there is

enough
water to start the system , my Fluvals like that .



"Alicia" wrote in message
...
Hi to everyone,
I was wondering if I might ask a question of you friendly and

knowledgeable
people. :-)

We purchased a hydor prime 20 canister filter a couple of months ago.

We
were told that it was an excellent filter and that the shop had never
received any complaints about it. We put it on a 4ft x 2ft x 18" fish

tank
which contains 3 uarus, 6 discus of varing sizes, a couple of

bristlenose
catties and 2 archerfish....yeah, I know....what the...archerfish in

with
the americans...lol. (They all get on famously)

Anyway, the filter right from the beginning didn't have a very strong

flow
like the eheim or the fluvals, but that wasn't the problem. Problem is

that
after every 2 to 3 days, the filter would just stop working....there was
sound but no flow....and it would stay like that till we pulled the

filter
apart and checked it.....it was never very dirty....in fact, hardly at

all.

So, can anyone of you lovely ppl please help me out with an answer to

what
the problem may be....other than it appears to have been an expensive

waste
of money? My thought was that maybe the impeller was faulty, but not

sure
since there was still sound and vibration. We double checked every hose

and
connection and couldn't find the cause....so I am hoping that someone

here
can help us.

Thanx in advance,
Alicia






 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Eheim Classic 2213 - too much for a 2' aquarium??? Desmond Wong General 8 May 19th 04 02:37 AM
Cleaning my Fluval Canister Filter CanadianCray General 5 April 13th 04 06:07 AM
filter speed and plants question? flupke General 6 October 30th 03 01:58 PM
anaerobic filter after long power out ;( Iain Miller General 15 August 16th 03 01:57 PM
FS: Fluval 104 Canister Filter (in DFW) Sandy Marketplace 0 July 29th 03 02:42 PM


All times are GMT +1. The time now is 11:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2018 FishKeepingBanter.com.
The comments are property of their posters.